Nyheter

INFO om Skiorientering og NM på ski

Skrevet av: Default Admin Publisert: 03.01.2014 19:35

Det har et par døgn vær jobbet hardt for å finne løsninger slik at både NM på ski og WC i skiorientering kunne arrangres samtidig i Vangsåsen. Øivind har vært bindeleddet mellom Vang SF og Hovedkomiteen for skio-løpene. Vi har sett på løsninger hvor begge arrangementene skulle gå fra stadion men det så vi fort var realistisk da starttidspunktene for NM på ski ikke var flyttbare. Vi har også sett på alternative steder for Skio-løp. Brumund og St olav ble raskt utelukket pga mangel fasiliteter. Torsdag kveld var Øivind, Sigurd Dæhlie og jeg på befaring for å sjekke snøforhold og alternativ stadion på Ormsætermyra. Vi mente da at dette var en fullgodt alternativ. Anlegget til Trekkhundklubben hadde det vi trengte for å gjennomføre en helg med skio-løp. Terrenget rundt Ormsætermyra er flatt, men lettkjørt og vi kunne kompensere manglende kupering med tett løypenett.

Dette ble meldt tilbake til begge parter i går kveld og i følge Vang SF var stadion på Ormsætermyra ledig. Flytting dit vil medføre en del ekstraarbeid for oss men vi og styret i Vang OL vil ta den støyten for å redde NM på ski og kanskje få litt mer penger i kassa. Kanskje det også vill blitt litt medieomtale på oss også.

Det har vært hektiskt virksomhet i natt og i dag, men det førte ikke fram til noen løsning. I ettermiddag fikk vi også støtte fra Hamar OK på at vi måtte se etter en reserveløsning da NM på ski var viktig for området. Men da var alt beslutningen om å legge NM på Ski til Lillehammer tatt. Jeg føler av Øivind og Vang Ol har gjort det vi kunne for å få gjennomført begge arrangementene samme hegen, men vi nådde ikke fram. Det er ikke bare Vang, Hamar og Løten som arrangerer VC i skiorientering. Vi må også forholde oss til klubber utenfor området, NOF og det Internasjonale O-Forbundet. På vegne Av Vang Ol vil jeg beklage på det sterkeste at NM på ski ikke ble lagt til Gåsbu i 2014 og jeg håper vi fortsatt kan ha et godt samarbeid og forhold til Vang Skiløperforening. I natt tror jeg jammen Øivind og jeg skal sove, sjøl om vi sitter igjen med en litt flau smak.

TILBAKE

Skiføre